CSOnnect program na prošlogodišnjem Green Festu

Green Fest - Belgrade je manifestacija posvećena zaštiti životne sredine, koja kroz različite multimedijalne i edukativne sadržaje - filmske, obrazovne, izložbene i aktivističke programe, podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima.

 Na ovom festivalu su prikazani najaktuelniji filmovi o ekologiji i životnoj sredini, održane su kreativne i ekspertske radionice i predavanja, foto izložbe i različite instalacije. Ovaj festival , međunarodnog karaktera, u Beogradu se održava sedmi put po redu. Sredinom novembra 2016. godine, u Domu omladine, festival je ugostio veliki broj organizacija i pojedinaca, koji ističu značaj zaštite životne sredine i imlementiraju i prate programe vezane za ovu temu.

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) i projekat CSOnnect se predstavio na festivalu sa promotivnim štandom koji je postavljen uz podršku Švedske ambasade u Beogradu. Posetiocima festivala  bio je dostupan REC-ov propagandni materijal, na osnovu kog su mogli da se informišu o aktivnostima Regionalnog centra, kao i aktuelnom programu CSOnnect. Sveže voće i povrće koje smo podelili sa posetiocima festival, omogućila je organska farma Laf. Takođe, kroz CSOnnect program REC je podržao organizaciju Green Festa i priključio se grupi donator ovog festivala.